home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Opening recreatiepark Neerharen

In Neerharen kan je voortaan sporten in het recreatiepark. Dit is een initiatief dat Piet Manders, met ondersteuning van het kerkfabriek, indiende voor het L-budget. Je vindt de het recreatiepark langs de Sint-Lambertuskerk in Neerharen.  Op 20 april werd deze mooie realisatie feestelijk geopend. Dankzij het burgerbudget en LEADER-project kan kerkfabriek Neerharen dit project mogelijk maken.

Recreatiepark in Neerharen won het burgerbudget. Naast de parochiekerk van Neerharen werd door de Kerkfabriek en in samenwerking met nationale boomgaardenstichting, verenigingen en werkgroep een plukfruitboomgaard aangeplant. Dit werd aangevuld met de aanleg van sporttoestellen en ruimte voor picknick en ontmoeting.

Een prachtige realisatie door teamwork.

Het park is nog steeds in realisatie. Later wordt de recreatiezone nog uitgebreid met o.a. picknickbank voor rolstoelgebruikers.

Dit project werd gerealiseerd door L-budget, werkingsgelden van Kerkfabriek en het LEADER-project, dat € 16.250 LEADER-subsidies financiert vanuit de Provincie Limburg, Vlaanderen en Europa.

20 april werd het recreatiepark feestelijk geopend onder genot van hapje, drankje en een streepje muziek van Little Dizzy Orchestra.

Het L-budget is het burgerbudget van de gemeente Lanaken. Dankzij dit burgerbudget van €17.500 per deelgemeente kunnen inwoners hun idee ook echt waarmaken.

Het plaatsen van speeltoestellen in Kesselt, de heropbouw van de Kiosk in Gellik, de beweegbanken in Rekem en het speelterrein de Klimwezel in Veldwezelt zijn ook initiatieven van het L-budget. De projecten fleurige rotondes in Lanaken en de Panopod in Smeermaas zijn nog in realisatie.

 

Deel op facebook
Deel op twitter