home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Feestelijke opening Speelterrein de Klimwezel

Veldwezelt kan je voortaan spelen op het speelterrein de Klimwezel. Dit is een initiatief de ouderraad van Basisschool ’t Wezeltje indienden voor het L-budget. Je vindt het speelterrein op de speelplaats van de basisschool. Op buitenspeeldag, 17 april werd deze mooie realisatie feestelijk geopend.

258 inwoners kozen voor Adventure & Play ’t Wezeltje. Ouderraad ’t Wezeltje heeft de speelplaats van Basisschool ’t Wezeltje verfraaid met een nieuw speeltoestel. De schoolspeelplaats wordt zo een speelterrein waar alle kinderen van het dorp gebruik van kunnen maken. Het speelterrein is elke dag open na school en in de Paas- en zomervakantie.

De school is het kloppend hart van ons dorp, wat iedereen samenbrengt. Er is geen beter tijdverdrijf dan buiten spelen, in het bijzonder als het er een uitdagend speeltoestel op de speelplaats staat!” volgens Ouderraad ’t Wezeltje.

Het speelterrein werd, samen met de kinderen van de basisschool, geopend op buitenspeeldag. Ook de naam van het speelterrein werd door de kinderen van de basisschool gekozen. 

Het project werd gerealiseerd door het L-budget en werkingsgelden van de ouderraad.

Het L-budget is het burgerbudget van de gemeente Lanaken. Dankzij dit burgerbudget van €17.500 per deelgemeente kunnen inwoners hun idee ook echt waarmaken.

Het plaatsen van speeltoestellen in Kesselt, de heropbouw van de Kiosk in Gellik en de beweegbanken in Rekem, zijn ook initiatieven van het L-budget. Binnenkort zal ook de opening plaatsvinden van het recreatiepark in Neerharen. De projecten fleurige rotondes in Lanaken en de Panopod in Smeermaas zijn nog in realisatie.

Bekijk alle foto's hier. 

Deel op facebook
Deel op twitter