Spelregels voor het traject

Dit participatieproject kadert in het traject "De stem van L". Het doel van het online platform is zoveel mogelijk mensen en organisaties de kans te geven om een bijdrage te leveren.

Die bijdragen zijn onderworpen aan een aantal regels zodat we het geheel open en constructief kunnen houden. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij ze kunnen worden bijgestuurd.

Regels

  • Voorstellen die bestempeld kunnen worden als racistisch, haatdragend, beledigend, kwetsen, ..., worden verwijderd door de moderator.
  • We houden het project transparant en eerlijk. Gebruikers die willen meewerken met valse of misleidende profielen (zoals geen aannemelijke voornaam of naam bijv. X7zg3 of Darth Vader) worden verwijderd door de moderator.
  • Voorstellen die beschouwd kunnen worden als (verdoken) reclameboodschappen, die links naar andere websites bevatten (die niets met de vragen te maken hebben) of die beschouwd kunnen worden als spam, worden verwijderd door de moderator.
  • De namen moeten verstaanbaar en bruikbaar zijn, dit wil zeggen gemakkelijk uitspreekbaar.
  • Bij elke bijdrage hoort een motivatie met daarin waarom het voorstel gekozen zou moeten worden.
     

Werkwijze

Alle nieuw ingegeven bijdragen worden eerst door één van onze moderatoren getoetst aan de regels voordat ze worden gepubliceerd op het platform. Daarom zal je jouw bijdrage nooit onmiddellijk zien verschijnen. In tijden van grote drukte op de site (bv. na veel persaandacht over dit project) kan dit meer tijd in beslag nemen. Bijdragen die niet aan de regels voldoen, worden niet gepubliceerd, tenzij ze kunnen worden bijgestuurd.

De indieners krijgen een bericht van de moderator als een bijdrage wordt gepubliceerd of verwijderd.

Als een bijdrage wordt verwijderd, kan dezelfde persoon een nieuwe bijdrage indienen die wel aan de regels voldoet.

De moderatoren kunnen gebruikers, die bij herhaling de regels negeren, blokkeren zodat ze geen bijdragen meer kunnen leveren op het platform.