Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

En de 5 genomineerde namen zijn...

27-11-2020

Op “De Stem van L” gingen we de afgelopen weken op zoek naar een nieuwe naam voor de het gebouw op de Koning Albertlaan waar nu de bibliotheek gevestigd is. De bibliotheek zal er blijven en ook het Huis van het Kind, de Spelotheek en dienst erfgoed worden er ondergebracht.58 inwoners lieten de afgelopen weken hun creativiteit de vrije loop en stuurden hun naamvoorstel in. Daarna maakte een kerngroep, die bestond uit medewerkers van de betrokken diensten, een selectie uit de ingestuurde voorstellen zoals omschreven in de vooraf vastgelegde spelregels. Dit zijn ze dan, de 5 genomineerde namen: De Bron De Rij De Trappen Kommunal Living Op de website vind je de genomineerde voorstellen en het idee erachter terug. De kerngroep koos bij de selectie bewust voor namen die focussen op de toekomst en niet op het verleden. De geschiedenis mogen we zeker niet vergeten en krijgt daarom een belangrijke plek in het gebouw aan de hand van een tijdlijn met beelden en tekst aan de muur. Heel veel voorgestelde namen hadden een link met de ‘Fraters’ en hebben omwille van deze reden de selectie niet gehaald. Nu is het aan de inwoners om een keuze te maken. Tot en met 15 december kunnen alle inwoners hun stem uitbrengen op www.deStemvanL.be/ontmoetingsplek. Stemmen maar!   Hieronder krijg je een overzicht van alle voorstellen die werden ingediend: Fraternité Het fraterhuis Het valeriushuis Het Huis van L Het ontmoetingshuis Living of De Living De huiskamer van Lanaken Fraterniteit Het Vinkenhof deStemvandeLeergierigen De Zoete Inval de 'Kommunal' Laoneker multitheek BI.K.E.S. De Fraterij Fratertref Bieberie De trappen 't Hoes fraterhome Fratershoek3620 HET JON De samentref ontspanningscentrum 'T Fraterke Het Fratershof samen leren De Levensloop De Frater Laoneker hoes veur fun en rös (Dialect voor Lanaker huis voor fun en rust) frater Gerardus The Rainbow GezLa Live life De Bron 't Fratershof Cocoon het FRALALI De biotoop Ont-moeten Kennis of Gnosis Ieders huis De Timpaan De companei Huize Bergergraef ofwel Huyse Bergergraef De Rij Haven F3 Hakuna Matata Huis van de groei Paterkeshof Bi-Spelohuis CASA LANAKEN  of VITA LANAKEN Fraterst(h)uis Ongerzich thuis voelen op dezeos Ongeros of ongerus Dialect voor ondermekaar CosyHome De kleine prins

We hebben al 20 naamvoorstellen ontvangen voor onze ontmoetingsplek. Wat is jouw idee?

13-11-2020

Hoe zou jij een plek noemen waar jongeren samenkomen, studeren en gamen?Waar gezinnen met kinderen boeken uitlenen en een bezoekje brengen aan Kind en Gezin.Waar je op het gemak de krant kan lezen of surfen op internet?Een plek waar je nieuwe dingen ontdekt en bijleert.Want dat wordt deze plek, in het gebouw van de bibliotheek.De bibliotheek zoals je die nu kent is binnenkort verleden tijd. De bibliotheek, het Huis van het Kind, de dienst erfgoed en de Spelotheek worden binnenkort allemaal ondergebracht onder hetzelfde dak! We zoeken een naam voor deze plek en willen jullie ideeën horen. Je kan je voorstel indienen tot 22 november. Dien hier je voorstel in!

Je kan vanaf nu je naam voorstellen!

20-10-2020

Het is zover! Op deze nieuwe website kan jij je ideeën voor Lanaken kwijt. Vanaf vandaag gaan we op zoek naar een nieuwe naam voor het gebouw van de bibliotheek! Maar niet alleen de bibliotheek. Binnenkort worden de bibliotheek, het Huis van het Kind, dienst erfgoed en de Spelotheek ondergebracht onder hetzelfde dak. Het wordt een plek waar je fijn kan vertoeven, nieuwe dingen kan ontdekken en waar je mekaar tegenkomt. Natuurlijk moet deze ontmoetingsplek een toepasselijke naam krijgen. Daarom willen we graag jouw idee horen! Laat het ons weten voor 22 november! De beste ideeën komen na een selectie op de website terecht, waar alle Lanakenaren op hun favoriet kunnen stemmen. Het idee met de meeste stemmen wordt gekozen! Dien hier je voorstel in!  

Meer nieuws & activiteiten

Bedankt voor het stemmen

Jullie kozen voor "De Bron"

Naam voor de ontmoetingsplek

Hier zie je de tijdlijn van het traject. Zo weet je in welke fase we zitten en wat er nog staat aan te komen.

Kerngroep maakt een selectie

23 - 27 november 2021

Stemmen

T/m 15 december 2021

Bekendmaking

16 december 2021