home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

En de 5 genomineerde namen zijn...

27-11-2020

Op “De Stem van L” gingen we de afgelopen weken op zoek naar een nieuwe naam voor de het gebouw op de Koning Albertlaan waar nu de bibliotheek gevestigd is. De bibliotheek zal er blijven en ook het Huis van het Kind, de Spelotheek en dienst erfgoed worden er ondergebracht.

58 inwoners lieten de afgelopen weken hun creativiteit de vrije loop en stuurden hun naamvoorstel in. Daarna maakte een kerngroep, die bestond uit medewerkers van de betrokken diensten, een selectie uit de ingestuurde voorstellen zoals omschreven in de vooraf vastgelegde spelregels.

Dit zijn ze dan, de 5 genomineerde namen:

De Bron De Rij De Trappen Kommunal Living

Op de website vind je de genomineerde voorstellen en het idee erachter terug. De kerngroep koos bij de selectie bewust voor namen die focussen op de toekomst en niet op het verleden. De geschiedenis mogen we zeker niet vergeten en krijgt daarom een belangrijke plek in het gebouw aan de hand van een tijdlijn met beelden en tekst aan de muur. Heel veel voorgestelde namen hadden een link met de ‘Fraters’ en hebben omwille van deze reden de selectie niet gehaald.

Nu is het aan de inwoners om een keuze te maken. Tot en met 15 december kunnen alle inwoners hun stem uitbrengen op www.deStemvanL.be/ontmoetingsplek.

Stemmen maar!

 

Hieronder krijg je een overzicht van alle voorstellen die werden ingediend:

Fraternité Het fraterhuis Het valeriushuis Het Huis van L Het ontmoetingshuis Living of De Living De huiskamer van Lanaken Fraterniteit Het Vinkenhof deStemvandeLeergierigen De Zoete Inval de 'Kommunal' Laoneker multitheek BI.K.E.S. De Fraterij Fratertref Bieberie De trappen 't Hoes fraterhome Fratershoek3620 HET JON De samentref ontspanningscentrum 'T Fraterke Het Fratershof samen leren De Levensloop De Frater Laoneker hoes veur fun en rös (Dialect voor Lanaker huis voor fun en rust) frater Gerardus The Rainbow GezLa Live life De Bron 't Fratershof Cocoon het FRALALI De biotoop Ont-moeten Kennis of Gnosis Ieders huis De Timpaan De companei Huize Bergergraef ofwel Huyse Bergergraef De Rij Haven F3 Hakuna Matata Huis van de groei Paterkeshof Bi-Spelohuis CASA LANAKEN  of VITA LANAKEN Fraterst(h)uis Ongerzich thuis voelen op dezeos Ongeros of ongerus Dialect voor ondermekaar CosyHome De kleine prins
Meer nieuws & activiteiten

Bedankt voor het stemmen

Jullie kozen voor "De Bron"

Naam voor de ontmoetingsplek

Hier zie je de tijdlijn van het traject. Zo weet je in welke fase we zitten en wat er nog staat aan te komen.

Kerngroep maakt een selectie

23 - 27 november 2021

Stemmen

T/m 15 december 2021

Bekendmaking

16 december 2021