Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Ingediende ideeën voor Rekem!

Willekeurig
Populair
Recent
Ontdek ze allemaal

Eerste realisaties van het L-budget staan in de steigers

10-02-2022

Met het L-budget kan je tot € 17.500 ontvangen om een idee in je buurt te realiseren. Nadat je idee is ingediend op “De Stem van L” kunnen dorpsgenoten erop stemmen. Behaalt jouw idee de meeste stemmen? Dan kan je zelf aan de slag! Vorig jaar is het L-budget voor het eerst georganiseerd in Neerharen en Rekem. Recreatieparkje in NeerharenIn Neerharen behaalde het recreatieparkje van Piet Manders de meeste stemmen. Piet werkte, in samenwerking met de Kerkfabriek, een recreatiepark met fruitpluk en speeltoestellen uit omdat er vraag is naar buitenrecreatie in het dorp. De voorbereidingen zijn in volle ontwikkeling. Het parkje wordt aangelegd op de weide naast de kerk van Neerharen. De fruitbomen zijn al aangeplant en de komende maanden wordt er werk gemaakt van de bouwvergunning en de aanleg van speeltoestellen in natuurlijke materialen.   Hondenlosloopweide in RekemDe hondenlosloopweide van Gilbert Nuytten kon in Rekem op het meeste bijval rekenen. Gilbert stelde een goed omheinde groene zone voor, waar honden onder toezicht van hun baasjes in alle veiligheid vrij mogen rondlopen en spelen. Voor de baasjes worden er zitbanken voorzien. De weide is gelegen tussen de Veldstraat en Colmonterveld in Rekem. De buurtweg vanaf de Veldstraat wordt hersteld voor een goede bereikbaarheid van de weide. Samen met de milieudienst worden er ook bomen aangeplant omdat het perceel te groot is om enkel als hondenlosloopweide te dienen. Download plan

Rekemenaren, wie verdient volgens jullie het L-budget? Stem op je favoriet!

01-07-2021

Meerdere enthousiaste inwoners hebben een project ingediend waarvoor ze tot wel € 17.500 kunnen verdienen. Met dit L-budget ontvangen inwoners geld van de gemeente zelf om hun project te realiseren.  Van 1 juli tot en met 31 augustus stemmen inwoners van Rekem, ouder dan 16 jaar, op 1 van de 5 projecten die nog in de running zijn. De overige ingediende projecten vielen af omdat ze technisch of financieel niet haalbaar bleken. Gilbert, Frits of Marijke. Wie verdient het L-budget in Rekem? Gilbert Nuytten wil graag een hondenlosloopweide met zitbanken aanleggen Frits van der Wens zet in op sport en ontspanning. Hij diende 2 ideeën in: een beweegbank en een petanquebaan En Marijke Gerets droomt weg op een picknickplaats aan de haven in Oud-Rekem en zou ook graag een buiten fitness installeren De projecten die voor 31 augustus de meeste stemmen verzamelen krijgen het benodigde budget op hun rekening gestort. Daarna gaan de initiafnemers zelf aan de slag om hun droomproject te realiseren. Er wordt tot € 17.500 verdeeld onder de winnende projecten. Inwoners van Rekem: Stem hier   Dit jaar zijn we gestart in Neerharen en Rekem. In 2022 komt het L-budget naar Veldwezelt, Kesselt en Gellik. En in 2023 zijn Smeermaas, Briegden en Lanaken aan de beurt.

In 2021 start het L-budget in Neerharen en Rekem

26-02-2021

Het gemeentebestuur wil graag een beleid voeren dat zoveel mogelijk gedragen wordt door de Lanakenaren. We ervaren immers dat er heel wat goede ideeën leven, maar vaak ontbreken de middelen en de extra 'know how' om die plannen ook echt uit te voeren. Het L-budget geeft Lanakenaren de kans om een voorstel in te dienen én te realiseren. We starten in 2021 in Neerharen en Rekem. Het voorziene budget is 17.500 euro per deelgemeente. Ook inwoners van andere deelgemeenten mogen ideeën indienen. Zolang de voorstellen maar betrekking hebben tot Neerharen of Rekem. Tijdens de stemronde mogen inwoners van Neerharen en Rekem hun stem uitbrengen. In 2022 komt het L-budget naar Veldwezelt, Kesselt en Gellik. En in 2023 zijn Smeermaas, Briegden en Lanaken aan de beurt. Bekijk het filmpje op "Wat is het L-budget"

Meer nieuws & activiteiten

L-budget Rekem

De campagne geeft burgers de kans om op de hoogte te blijven en mee na te denken