Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Ideeën voor Smeermaas

PANOPOD (werkgroep “Smeermaas floreert”)

Wat is het totale bedrag dat je aanvraagt?

17.500€

Wat is jouw idee?

Smeermaas heeft aan de Maasdijk een van de mooiste panoramische zichten van de regio. De Maasdijk is echter een smalle weg met heel wat tweerichtingsverkeer, die bovendien door een waterkeringsmuurtje en prikkeldraad wordt geflankeerd. Hierdoor is het moeilijk om als passant halt te houden zonder het verkeer te stremmen, en in alle rust het panorama te bekijken. Het bestaande uitkijkpunt aan de kayakverhuur bevindt zich in een drukke, gevaarlijke bocht, waar bovendien door de grote bakstenen oppervakken van de huizenrij aan de overkant veel galm van passerend verkeer heerst. Door een beschut en comfortabel uitkijkpunt te creëren, verder op de winterdijk, willen we zo een aantrekkingspunt vormen voor zowel Lanakenaren als bezoekers. Vermits er wegens overstromingsgevaar in de winter geen vaste structuren op de winterdijk mogen staan, zal deze constructie tijdelijk als module verplaatst kunnen worden naar een andere panoramische locatie, of eventueel ingezet kunnen worden bij evenementen.

Waarom zou jouw idee gekozen moeten worden?

De Maasdijk is- naast een geliefde plek voor Smeermazenaren- ook een van de toeristische troeven voor Lanaken als bestemming voor fietstoeristen en andere recreanten (wandelaars, vogelaars, kayakvaarders, vissers) Het plaatsen van een uitkijk- en rustpunt zou deze mooie, maar onderontwikkelde locatie naar een hoger niveau tillen en een startpunt kunnen vormen voor andere initiatieven die erbij aansluiten.

1
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Een geweldig goed idee. De bocht is vrij rommelig met kano punt., stilstaande fietsers . Voor fietsers te weinig plaats om rustig hun route kaart te bekijken Zou mooi zijn om die plek in een keer een aantrekkelijke en veilige plek te maken. Bij kano punt een betere afzetting van de opslag. Fietsers verder op langs de Maas plek geven om te stoppen. Bij uitkijkpunt?