Ideeën voor Rekem

Je kan op max. 3 ideeën stemmen

Hondenlosloopweide/bos met enkele zitbanken voor de baasjes

Wat is het totale bedrag dat je aanvraagt voor je project?

€ 12.825

Wat is jouw idee?

De hondenlosloopweide moet een goed afgebakende omheinde groenzone zijn, waar honden onder toezicht van hun baasjes in alle veiligheid vrij mogen rondlopen en spelen. Om overlast te vermijden, ligt de voorgestelde hondenlosloopzone zo ver mogelijk verwijderd van woonzones. Om de goede werking te verzekeren, is er een reglement nodig, waarin vermeld wordt wat toegelaten is en wat verboden is, zowel voor de baasjes als voor de honden. Dit moet de naburige bewoners ook tevreden stellen. Voorgesteld reglement is in bijlage.

Locatie: perceel met kadasternummer B1423g, tussen Colmonterveld en de Veldstraat, waarvan de gemeente Lanaken de eigenaar is.

 

Wat is de meerwaarde voor de buurt?
Vermits 1 op 4 Vlamingen een hond heeft, biedt dit project zowel voordelen voor de buurtbewoners, als voor de honden en hun baasjes. Honden ontwikkelen hierbij een betere socialisatie en een mentale en lichamelijke gezondheid. Eigenaren, en zeker oudere personen en mensen met een beperking, krijgen sociale contacten en kunnen informatie met elkaar uitwisselen.

Welke doelgroep wordt bereikt?
Hondenbaasjes

Zijn hier nog andere buurtbewoners of partijen bij betrokken? Is er reeds draagvlak in de buurt?
De hondenlosloopweide ligt aan de achterzijde van woningen. Iemand gebruikt dit perceel, want er staat maïs op.


Benodigde L-budget
€ 12.825

  • Omheining 500m lang en 1,5m hoog. 25€ per lopende meter: € 12.500
  • 3 zitbanken (IKEA): € 180
  • 3 vuilnisbakken (HUBO): € 45
  • Bord met reglement: € 100

Waarom zou jouw idee gekozen moeten worden?

Dit biedt voordelen zowel voor de honden als voor de baasjes. Honden ontwikkelen hierbij een betere socialisatie en een mentale en lichamelijke gezondheid. Eigenaren en zeker oudere en minder valide mensen krijgen sociale contacten en kunnen informatie met elkaar uitwisselen.