Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Eerste realisaties van het L-budget staan in de steigers

Met het L-budget kan je tot € 17.500 ontvangen om een idee in je buurt te realiseren. Nadat je idee is ingediend op “De Stem van L” kunnen dorpsgenoten erop stemmen. Behaalt jouw idee de meeste stemmen? Dan kan je zelf aan de slag! Vorig jaar is het L-budget voor het eerst georganiseerd in Neerharen en Rekem.

Recreatieparkje in Neerharen
In Neerharen behaalde het recreatieparkje van Piet Manders de meeste stemmen. Piet werkte, in samenwerking met de Kerkfabriek, een recreatiepark met fruitpluk en speeltoestellen uit omdat er vraag is naar buitenrecreatie in het dorp.

De voorbereidingen zijn in volle ontwikkeling. Het parkje wordt aangelegd op de weide naast de kerk van Neerharen. De fruitbomen zijn al aangeplant en de komende maanden wordt er werk gemaakt van de bouwvergunning en de aanleg van speeltoestellen in natuurlijke materialen.

 

Hondenlosloopweide in Rekem
De hondenlosloopweide van Gilbert Nuytten kon in Rekem op het meeste bijval rekenen. Gilbert stelde een goed omheinde groene zone voor, waar honden onder toezicht van hun baasjes in alle veiligheid vrij mogen rondlopen en spelen. Voor de baasjes worden er zitbanken voorzien.

De weide is gelegen tussen de Veldstraat en Colmonterveld in Rekem. De buurtweg vanaf de Veldstraat wordt hersteld voor een goede bereikbaarheid van de weide. Samen met de milieudienst worden er ook bomen aangeplant omdat het perceel te groot is om enkel als hondenlosloopweide te dienen.

Deel op facebook
Deel op twitter