Wat is het L-budget?

We dromen allemaal wel eens van een mooiere wereld, toch?
Heb jij een goed idee om het leven in je buurt of onze gemeente nog aangenamer te maken?
Dan ben jij de man of vrouw die wij zoeken!
Dankzij het L-budget kan je jouw idee ook écht waarmaken.
Lanakenaren kunnen via het L-budget tot € 17.500 binnenhalen om iets moois te realiseren.


Het gemeentebestuur wil graag een beleid voeren dat zoveel mogelijk gedragen wordt door de Lanakenaren. We ervaren immers dat er heel wat goede ideeën leven, maar vaak ontbreken de middelen en de extra 'know how' om die plannen ook echt uit te voeren. Het L-budget geeft Lanakenaren de kans om een voorstel in te dienen én te realiseren.

 

Wat is er zo vernieuwend aan?

Het grote verschil is dat de gemeente de regie volledig uit handen geeft. De Lanakenaren kiezen zelf voor de projecten. Wanneer je bij stap 1 je idee indient, hoeft dat niet tot in de puntjes uitgewerkt te zijn. In de tweede stap krijg je tijd om je idee verder uit te werken. Je krijgt ook ondersteuning van de gemeente, als dat nodig is. Tijdens de derde stap kunnen inwoners stemmen op hun favoriete projecten. Als je voorstel wordt gekozen, dan krijg je het budget zelf in handen om je plan uit te voeren.

 

Heb jij een leuk idee voor Gellik, Veldwezelt of Kesselt?

In 2021 zijn we gestart in Neerharen en Rekem. In 2022 komt het L-budget naar Gellik, Veldwezelt en Kesselt. Heb jij een topidee om het leven in je buurt nog aangenamer te maken? Dan maak je kans op een bedrag tot € 17.500 euro om je idee te realiseren.

Dus… zit je al enige tijd met een leuk idee voor je buurt? Dankzij het L-budget kan je dit ook écht waarmaken! Het voorziene budget is € 17.500 per deelgemeente. 

Bouw mee aan een mooiere wereld ... jouw idee is geld waard!

 

Hoe werkt het?