Ideeën voor Neerharen

Je kan op 1 idee stemmen

Speelelementen in het speelbos van Neerharen

Wat is het totale bedrag dat je aanvraagt voor je project?

€ 5.350

Wat is jouw idee?

Eén jaar geleden heeft de Scouts in samenwerking met de gemeente van Lanaken een stuk bos omgezet in een speelbos. In een eerste fase werden enkele wandelgangen en open plekken gerooid in de dichte ondergroei van het bos. Voor verdere spelelementen werd even afgewacht om te kijken hoe fel het speelbos gebruikt zou worden.

Een jaar later is duidelijk dat het ontzettend veel gebruikt wordt door de Scouts. Alle wandelpaden zijn vrij gebleven en er staan meerdere hutten. Het zou nu fijn zijn als er enkele vaste spelelementen komen om het bos aantrekkelijker te maken. Dit kan gaan van enkele vaste hutjes of sporttoestellen (optrekbar, monkeybars) tot het plaatsen boomstammetjes om over te lopen, kuilen, tunnels of zoveel meer. Op deze manier hopen we niet alleen het speelbos interessanter te maken voor de Scouts, maar voor alle kinderen in Neerharen!

Wat is de meerwaarde voor de buurt?
Het speelbos kan een leuke plek worden waar kinderen van alle leeftijden zich kunnen uitleven. Ze kunnen er ravotten in de bossen en leuke opdrachtjes doen/bedenken met de spelelementen.

Welke doelgroep wordt bereikt?
Het speelbos is voornamelijk bedoeld voor kinderen of ouders met kleine kinderen. Zijn hier nog andere buurtbewoners of partijen bij betrokken? Is er reeds draagvlak in de buurt? Er is nog niet besproken met buurtbewoners. Aangezien het initiatief zich in het bos bevind is er niet direct sprake van overlast voor de omgeving. Toch is de afstand tot het bos relatief klein (1km) voor veel kinderen die in de wijk van Neerharen wonen. Dit maakt het een ideale locatie!

Werken jullie samen met andere partners? En zo ja welke? (Bv. lokale handelaars of bedrijven, scholen, organisaties, verenigingen, andere bewonersgroepen, …)
We starten dit initiatief vanuit Scouts Neerharen.

Benodigd L-budget

€ 5.350

  • Hut (met één of twee verdiepen): € 2.000
  • Verhoogde paaltjes om over te lopen: € 500
  • Kriskras boomstammetjes: € 50
  • Klimnet tussen bomen: € 400
  • Monkeybars/Optrekbaren/… (iets om een parcourtje mee te maken): € 800
  • Elastiek met schietschijven: € 100
  • Verhoogd platform voor te rapellen (Enkel te gebruiken door Scouts of andere vereniging met ervaren mensen): € 1500
  • Kuilen/Bergjes/Gestapelde boomstammetjes/Speelhout: Gratis door De Winning
  • Meerder ideeën voor spelelementen kunnen nog bedacht worden door input te vragen aan kinderen op de Scouts of in De Bolster
  • Scouts Neerharen wil zelf bijleggen voor enkele elementen die zij héél graag zouden willen: € 1.000

Waarom zou jouw idee gekozen moeten worden?

In Neerharen is momenteel maar één speeltuin aan het Fluwijnpad, er zijn dus niet veel opties om uit te kiezen. Daarom vinden wij als Scouts het belangrijk dat het Speelbos een tweede alternatief kan worden! Op deze manier kunnen kinderen zich helemaal uitleven te midden van onze mooie natuur.