Wie verdient volgens jullie het L-budget? Stem op je favoriet

Dit jaar werd voor het eerst het L-budget georganiseerd in Rekem en Neerharen.  Meerdere enthousiaste inwoners dienden een project in waarvoor ze tot wel € 17.500 kunnen verdienen.

Nu is de stemfase van start gegaan. Van 1 juli tot en met 31 augustus stemmen inwoners van Rekem en Neerharen, vanaf 16 jaar, op de projecten die nog in de running zijn. De overige ingediende projecten vielen af omdat ze technisch of financieel niet haalbaar bleken.

Om te kunnen stemmen, dien je je aan te melden met je rijksregisternummer op dit platform. Dit is een uniek nummer, bestaande uit 11 cijfers, dat je terug kan vinden op je identiteitskaart. 

Wie verdient het L-budget in Rekem?

  • Gilbert Nuytten wil graag een hondenlosloopweide met zitbanken aanleggen
  • Frits van der Wens zet in op sport en ontspanning. Hij diende 2 ideeën in: een beweegbank en een petanquebaan
  • En Marijke Gerets droomt weg op een picknickplaats aan de haven in Oud-Rekem en zou ook graag een buiten fitness installeren

Inwoners van Rekem: Stem hier

Wie verdient het L-budget in Neerharen?

  • Marijke Gerets ziet een plek waar je buiten kan fitnessen wel zitten
  • Piet Manders droomt van een parkje naast de kerk met fruitbomen en speeltoestellen
  • En Bram Stouten zou graag kinderen zien ravotten op speelelementen in het speelbos 

Inwoners van Neerharen: Stem hier

Op 1 september 2021 weten we welke projecten een L-budget krijgen toegekend. De projecten die de meeste stemmen verzamelen krijgen het benodigde budget op hun rekening gestort. Daarna gaan de initiafnemers zelf aan de slag om hun droomproject te realiseren. Er wordt tot € 17.500 per deelgemeente verdeeld onder de winnende projecten.

Dit jaar zijn we gestart in Neerharen en Rekem. In 2022 komt het L-budget naar Veldwezelt, Kesselt en Gellik. En in 2023 zijn Smeermaas, Briegden en Lanaken aan de beurt.